Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2015 – door Ernst Jansen

 

De hele week heb ik uitgekeken naar de windvoorspellingen, op het VRT-weerbericht sprak men van 1 tot 2 beaufort, op mijn windfinder stond een mooie 3 die zou evolueren tot 4 in de late middag. De mensen die me kennen weten wat ik hoopte.

Zaterdagochtend 22 augustus, wakker worden en zien dat er weinig wind is, aiai, ik haat het me de hele dag te moeten plooien als een slangmens in dat lasertje.

Een uurtje later, het is ondertussen half tien, en ik kom aan op het Galgenweel. Zacht briesje, prachtige blauwe lucht en iedereen al druk bezig met zijn/haar boot in gereedheid te brengen. Traditiegetrouw ben ik een van de laatsten die eraan begint.

Ook traditiegetrouw vindt de start een ietsje later plaats.   We zijn met vijftien boten waarvan tien lasers, twee snipes, een 420 en een Pico.  Dat belooft spannend te worden met al die nieuwe (voor mij toch), sommige jonge getalenteerde concurrenten waartegen ik nog nooit gevaren heb.

Vijf manches later en een prachtige zeildag verder, mijn lichaam vermoeid want drie jaar afwezigheid in laser laat zich blijkbaar voelen, mag ik de ambities om nog eens clubkampioen te worden opbergen. Het is niet iemand van de jongeren die de kampioenstittel een jaar mag voeren maar een oude rot (niet zo heel oud natuurlijk), Wim , die met de prijs naar huis mag.   Gelukkig is er ook de nieuwe generatie zoals Eefje, Charlotte, Anaïs, Fanie en Joris die een prachtige wedstrijd zeilen.

Een zeildag uit de duizend waarbij alle afwezigen ongelijk hadden wordt afgesloten met een hele gezellige bbq op ons supermooi terras met loungemuziek als achtergrond, fantastisch.

Bedankt voor de feilloze organisatie en ik ben al ingeschreven voor de volgende editie !

 

Ernst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.