Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2017 – door Wim Craenen

Clubkampioenschap Sodipa, voor velen de belangrijkste zeilactiviteit van het jaar. De opkomst van 18 boten bevestigt dit, vele andere Galgeweel clubs zullen dit met afgunst horen.

Weersvoorspelling 12 tot 20 knopen, sommigen keken hier naar uit, anderen gingen kaarsjes branden om dit af te zwakken, hun gebeden werden verhoord…

Van bij de eerste reeks werd het duidelijk dat dit kampioenschap een familiestrijd zou worden tussen vader en dochter Royer. Eric had zich met Natalie van een eerste klas fokkemaat verzekerd. Het duo Eric en Natalie domineerden met hun Snipe, maar het werd steeds rekenen met de handicap van de FJ van Ellen en Justin. Spanning tot bij de uitslag.

Joris was, net als vorig jaar, steeds in de eerste gelederen. Charlotte heeft een sterk kampioenschap gevaren en was zonder pech misschien wel op de derde of vierde plaats geëindigd.

Tim en gelegenheidsfokkemaat Kris hoopten op de voorspelde wind, helaas.

Bart en Wim waren constant met elkaar in strijd, een strijd die gewonnen werd door Bart waardoor ik op de gegeerde vijfde plaats eindigde…, thanks Bart! 😉

Na een fantastische zeildag was het met spanning wachten op de uitslag.

Nog een woord van respect voor the team Ansk en Dries in hun 420 en Walter in de Laser die in deze niet altijd makkelijke omstandigheden bleven voort knokken. Volhouden en jullie staan volgend jaar zeker hoger in de rangschikking! Mil, proficiat, je begint hoger en hoger in de rankschikking op te schuiven!

Spanning bij de top drie… Joris wordt derde, Eric en Natalie tweede.

Proficiat Ellen en Justin, de zeer verdiende clubkampioenen 2017!

Een extra woord van dank aan het wedstrijdcomité en redding. Het wedstrijdcomité had de moeilijke taak bij de regelmatig van richting veranderende wind een goed parcours uit te leggen.

Om deze prachtige zeildag af te sluiten had het bestuur een gratis pizza avond geregeld voor de deelnemende zeilers, top!

Zoals steeds, de afwezigen hadden ongelijk, maar uit de grote opkomst blijkt dat dit er steeds minder worden!

Iedereen heeft nu een jaar om te trainen en volgend clubkampioenschap Ellen en Justin van de troon te stoten.

 

Foto’s vind je, met dank aan de supporters van Koen, hier.