Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2020 – door Dirk Vertommen

Clubkampioenschap 2020 in tijden van Covid-19 & a lot of knots

De temperatuur van het water van het Galgenweel is heerlijk op dit moment van het jaar. De meeste deelnemers van dit kampioenschap kunnen dit beamen, waaronder ikzelf. Onze club heeft minstens zestien dappere leden, die aanwezig waren om te zeilen met wind van 15 tot 25 knopen. Ze hebben gevochten tegen elkaar, tegen zichzelf en vooral tegen de natuurkrachten.

Over de vier manches heen zijn enkel de zeilers, die een podiumplaats haalden, niet gekapseisd.

Tijdens de eerste manche startten er elf boten en deze zijn ook allemaal gefinisht.
Het verloop van de tweede manche zag er al helemaal anders uit. Eén boot kwam niet meer aan de start en vier andere kapseisden zo fel, dat ze de eindstreep niet haalden.
De derde manche met vier boten minder aan de lijn werd voorzien van meer wind en een fikse stortbui. Ondertussen was het al duidelijk hoe de podiumplaatsen verdeeld zouden worden.
De laatste manche, toen waren we nog met zes, was de leukste om te zeilen. We werden even verwend met een vrij constante en (voor deze dag) aangename wind.

De beste Finn was Wim en de beste 420 was de boot van Sam en Bart.
Het waren de Snipes van de familie Royer die om de tweede en derde plaats streden. Joris vertelde dat zijn deelname “comfortabel” was, als fokkemaat van Ellen. Is dit de reden dat Eric en Katia zilver haalden?

We bedanken het wedstrijdcomité, zijnde André en Inge, voor de organisatie van dit clubkampioenschap. Zonder hen was deze dag misschien wel in het water gevallen.
Ook nen dikke merci aan de redding (Gerd, Rik, Bart en Biebel). Zonder jullie zouden er vandaag enkelen aan lagerwal geraakt zijn en er zich nog steeds bevinden.

Graag kroon ik de Laserzeilers als helden van de dag, want tenslotte is deelnemen belangrijker dan winnen
… en proficiat voor Wim met zijn eerste plaats!