Zeilverslagen

Langste Dag 2021 – verslag vanuit de kuip van Fru Hansen

De eerste clubwedstrijd van dit jaar werd gehouden bij 15 tot 25 knopen en 30°C.

Eén 420, 4 Lasers en 4 Snipe’s gaan op zoek naar verkoeling. Die verkoeling kwam voor de één in de vorm van een (on)verwachte frisse duik en voor de ander al planerend door de Galgenweel-carwash.

Bij de langste dag wordt steevast gestart op handicap. Een uur later is de eerste over de finish ook de winnaar van die manche. De 420 van Sam/Bart start samen met de Laser radial van Koen. Twee minuten later gevolgd door de Laser standard van Dirk, Bart en Joris. Nog eens 2,5min later volgen dan de Snipes van Wim/Dirk , Eric/Fra, Ellen/André en Tom/Paul.

Joris blijft de Snipes lang uitdagen tot materiaalpech hem naar de kant dwingt. Wim/Dirk (Sn) winnen de eerste manche voor Ellen/André (Sn) en Bart (L). Proficiat aan het nieuwe Sodipa-zeilduo – dat noemen ze binnenkomen!

Nog 7 boten hebben energie over voor de 2e manche. De wind is ondertussen geluwd tot 10 knopen. Bart Vos heeft zijn Laser nu het best onder controle en zeilt naar de overwinning voor Wim/Dirk (Sn).

De eerste Sodipa-clubwedstrijd van het jaar deed zichtbaar deugd bij de aanwezigen en dat is de verdienste van redding en comité bestaande uit Fannie, Nele, Kato, Evi en Senne. Merci allemaal! Een nieuwe winnaar dit jaar:  Wim en Dirk in snipe winnen de langste dag 2021. Bart is tweede en Ellen en André zijn derde … en vijfde jawel Fru Hansen.

Foto’s en filmpjes kan je hier vinden.