Geen categorie

Ledenvergadering

In februari hielden we onze ledenvergadering. Hier krijg je een kort verslagje.

We gaven een stand van zaken over Vezega, het afgelopen seizoen voor de zeilschool en de club en haar leden. Hopelijk heeft iedereen ondertussen zijn of haar bijdragen betaald, zodat ook alles in orde is qua verzekering.

Daarna blikten we terug op het voorbij clubjaar, met de hoogtepunten uit de verschillende activiteiten. Tot slot keken we vooruit met de kalender voor 2018.

Als toemaatje werden enkele nieuwtjes onthuld:

  • Marie Defrenne neemt deel aan de Clipper Round the World Race. Ze vertrekt op vrijdag 23 maart in Qingdao voor een oversteek van de Stille Oceaan naar Seattle. Je kan haar avonturen hier volgen. Steun haar goede doel: een organisatie die kinderen met een levensbedreigende ziekte een zorgeloze en kostenloze vakantie aanbiedt met hun gezin, het Give the Children the World Village. meer info via www.clipperlady.org
  • Je kan onze club een financieel steuntje geven door je online aankopen en boekingen te doen via Trooper.
  • We hebben onze website uitgebreid met een Media-afdeling, waar je foto’s en filmpjes kan terugvinden van onze activiteiten. Je krijgt een zicht op de clubgeschiedenis, je kan herinneringen ophalen en misschien ook de geschiedenis van je boot ontdekken.

Er kwamen enkele interessante voorstellen naar voor:

  • we onderzoeken de mogelijkheid om cash-loos te betalen in onze kantine (bijvoorbeeld via Payconiq)
  • in de kantine komt een spaarpot om extra geld in te zamelen voor het goede doel van Marie Defrenne
  • zonnepanelen op het dak van de loods: de eerste stap is gezet: ons dak is genomineerd als locatie om zonne-energie te produceren.

Het belooft een interessant jaar te worden!

Oh ja, en ondertussen kwamen we te weten dat onze club dit jaar 60 jaar bestaat! Feest!