Zeilverslagen

Pokerzeilen 2014 – door Charlotte Franck

Zeilen in T-shirt met zonnebril zonder kou op 18 oktober. Wie had gedacht dat een zaterdag midden in de herfst nog zo stralend kon zijn. Bovenop dit alles stond er ook nog eens een goed windje. Hierbij een welgemeende oproep: graag meer van dat!

’s Middags stond iedereen all dressed-up klaar voor de briefing. Geen bling, glitter of glam werd geschuwd. Van hoedjes en lichtgevende strikjes tot een roze pruik en gouden minikleedjes, het zag er prachtig uit. Ook enkele boten werden volledig gepimpt, met als kers op de taart de boot van Ansk en Evelien. Er stonden 4 zeilmanches op het programma, niet volgens het traditionele parcours. En er werd gestreden op het scherpst van de snee, glitter of niet.

In de eerste manche stond er het meeste wind, maar iedereen was nog fris. Het voelde voor mij als een soort harmonicarace: in de kruisrakken ontstond er ruimte die weer gedicht werd voor de wind. Het was steeds zoeken naar een gaatje om niet afgedekt te worden. En er werd gehangen tot iedereen erbij neerviel, kijk maar op de foto’s. Vooral in het laatste rak naar de finish zat er geen moment rust in voor de buikspieren. Maar het loonde wel!

De tweede manche verliep ongeveer volgens hetzelfde stramien. Wim en Senne en Natalie finishten als eerste, maar er werd duchtig gezeild om er alsnog op handicap voorbij te geraken. In de derde en vierde race bleef iedereen er volop voor gaan en werden er geen cadeaus uitgedeeld. Af en toe waren er ook enkele spectaculaire acrobatische acties te zien bij de lasers. Ik herinner me Eefje nog, die voor mijn neus uit haar boot werd geslingerd, maar er door een waterskiactie toch in slaagde om terug in haar boot te belanden zonder om te gaan. Dat doet niemand haar na.

Na een intensieve zeilnamiddag was het tijd om ons op te maken voor het tweede deel van de wedstrijd: het pokeren. Maar niet voor we ons tegoed hadden gedaan aan een superlekkere maaltijd met paella gemaakt door Marcella en Luc. Blijkbaar was het eraan te zien dat iedereen flink gezeild had. Hoe was het nu weer, paella voorzien voor 40 personen en volledig opgegeten door 26 personen? Of vergis ik me?

Met een goed gevulde maag startten we met de twee pokermanches. We speelden aan twee tafels voor de eindrangschikking. Over het pokeren zelf zal ik niet te veel uitweiden. Laat ik zeggen dat ik me beter had gehouden aan mijn goede voornemen om vooraf te oefenen met pokeren, dan was ik weeral niet de auteur van dit verslag.

Senne en Natalie werden de verdiende winnaar van deze schitterende dag. Ook al doen ze er bescheiden over, ze hebben zowel super gezeild als gepokerd! En dat is hoe het hoort! Maar wacht maar tot volgend jaar, er zijn kapers op de kust, en ik ben er alvast klaar voor!

Bedankt ook aan het comité, de redding, fotografen van dienst, de organisatoren en iedereen die heeft meegewerkt aan deze fijne zeildag. De foto’s op de website zijn trouwens super! Echt leuk.

Ik zou zeggen: meer van dat please!

Charlotte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.