Zeilverslagen

Uitstap Grevelingen 2020 – door Senne

Ondanks de Corona-perikelen, en mogelijk op de valreep alvorens de nieuwe toename in het aantal besmettingen misschien zorgt voor het hernemen van bepaalde beperkingen, trok een 25-tal zeilers afgelopen dinsdag naar Bruinisse voor onze jaarlijkse clubuitstap.

Opvallend: dit jaar waren de ‘grote’ boten in de meerderheid: geen valkjes, wel 2 Sodipa Snipes (en 1 verdwaalde KLYC-snipe) en verder maar liefst 6 (ja, zes!) jachten met gemengde crew aan boord. 7 bubbels die zich vanaf 10u een weg kruisten naar Bommenede, de werkhaven tegenover onze gewoonlijke bestemming, de Stampersplaat.

Bommenede is een heel aardig haventje: minder mooie natuur dan op de Stampersplaat, maar minder druk, comfortabel aanmeren en met meer dan genoeg open ruimte om in een grote kring te picknicken in het gras.

De familie Bauwens was voor de eerste keer mee, en verrasten iedereen met een heel leuke attentie: originele Sodipa sleutelhangers.

Op de terugweg liet de Adhemar van Rik zien dat je een ouder schip nooit mag onderschatten: opkruisen op de heenweg ging op zijn eigen tempo, maar met de wind in de rug terug naar Bruinisse konden de anderen hem niet bijhouden.

’s Avonds, moe maar tevreden, en met gloeiende gezichten van de zon, voetjes onder tafel voor een diner bien soigné bij De Meeuw. Ervaringen en verhalen uitwisselen en weer nieuwe plannen maken. En zo ontdek je plots dat je in de haven een ligplaats tegenover elkaar hebt. Er kan, als Corona het toelaat, in de toekomst weer extra gebuurd worden.

Hoe laat het uiteindelijk geworden is in De Meeuw kan ik niet vertellen…
Wij eigenaars van kleine bootjes hebben de rest van het gezelschap vroegtijdig verlaten om onze Snipes in Antwerpen nog van de trailer te halen en te rusten te leggen in de loods.

Voor wie een trailer heeft en twijfelt om een volgende keer zijn of haar eigen boot mee te nemen: we kunnen het enorm aanraden. Op groter water zeilen is een heel speciale ervaring. En we willen daar gerust in begeleiden: we spreken een moment af om de boten op te laden, we kunnen in konvooi heen of terug rijden, … En om elkaar ’s avonds laat na de terugrit weer tegen te komen aan de club om de boten weer af te zetten, is ook een speciale manier om de dag (of het weekend) af te sluiten. Nog meer ervaringen en verhalen uitwisselen 🙂 

Er werden al heel wat foto’s gedeeld via Whatsapp en ze komen binnenkort ook op de website.