Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2012 – door Dirk Vertommen

VIJF en dat hebben we gevoeld!

Clubkampioenschap van Sodipa Zeilclub op 25/08/2012:

08.00h: Ik dacht welke muziek kan me mentaal effe oppompen. Ik had nog een uurtje vooraleer ik vertrok naar ’t Galgenweel. Ik vond snel een album: pom, pom, pom, poooommm…

09.30h: Bij mijn aankomst lagen er al enkele boten opgetuigd. We hadden er duidelijk zin in. Wind was er voldoende. De voorspelling van de dag was constant 10 tot 12 knopen met windvlagen tot 24 knopen (5 beaufort).

10.30h: 16 boten aan de start. Zo dadelijk de eerste van 4 manches. We begonnen met een valse start, algemene terugroep. Maar dan waren weg… Enkele boten vertrokken pijlsnel. Het zou de rest van de wedstrijd een jagen worden op die vier, maar er was geen houden aan. Er moesten risico’s genomen worden om ze bij te houden en dat resulteerde in kapseizen en kapseizen en kapseizen en … Bij de 2de manche kon Eefje nog mee aanklampen. De pechvogel in deze manche was Erik. De mastkoker van zijn Laser brak en dus einde van het zeilen voor hem. We hopen met zijn allen dat hij zijn boot snel laat herstellen.

Middagpauze: Even op adem komen. Vechten tegen de wind en de boot terug recht krijgen vraagt veel van onze krachten.

Vooraleer opnieuw van start te gaan moesten onze reddingsboten de hulp bieden aan de collega’s van de KLYC. Het leek eerst of er een gigantische vis in het Galgenweel lag, maar nee: ’t was een lesboot die gekapseisd was en doorgedraaid lag met de masttop in het slijk. Na een half uurtje vechten om de boot recht te krijgen werd er beslist de Hunter ondersteboven binnen te slepen.

14.30h: De 3de keer 2 bollen (1 bol = 1 driehoek + 1 lus). Met deze wind klaarden de besten de klus binnen +/- 35 min. Bij de rest duurde het iets langer. Deze manche was een afvallingsrace.

16.00h: Tijdens de laatste manche (3 x driehoek) proefden de meesten ook nog van de temperatuur van het water. Het werd wel duidelijk wie de podiumplaatsen zouden innemen.

Voor de zeiler in ons was het een geweldige dag. De momenten dat we onze boot in “plannée” stuurden gaf ons een fantastisch gevoel. Volgens Luc zijn GPS haalden zij 10 knopen!
Wij zijn overtuigd: zeilen is een sport!

Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van het comité en de redding. Zij hadden hun handen vol. Voor hen was het ook werken en amuseren… Nen dikke merci!

’s Avonds hebben we gezellig nagepraat tijdens het avondeten. Uiteraard bedanken we het BBQ-team.

O ja, de uitslag:
Luc en Tim met hun Snipe haalden een mooie vierde plaats.
De podiumplaatsen in oplopende volgorde: Paul & Stijn) met de 470, Senne & Natalie met de Snipe en de kampioen 2012: de Wim met zijn Laser!!!
En de muziek die ik beluisterde was de “Vijfde” van …

Dirk V.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.