ZeilschoolZeilverslagen

Verslag Zaterdagcup – door Eric Royer

Mijn eerste zaterdagcup, de hele week tel ik er naar af.

De voorbereiding was ok,want mijn fokkemaat was op de hoogte en zou om klokslag tien zich inschrijven in het bezoekersregister van mijn nieuwe zeilclub. Deze week een paar keer de wind gecheckt. En vrijdagavond kon ik het nog steeds niet geloven dat we de dag nadien 12 graden zouden zakken op de ladder van Celsius. Maar inderdaad het waren bijna Siberische toestanden bij het optuigen ( of het voelde toch zo. ;-)) Gelukkig had ik mijn winterzeilpak nog niet opgeruimd, dat kwam vandaag goed van pas. Eerst nog een korte briefing door Joris, en we staken van wal. 13 bootjes aan de start.

Het bibberende zeilcomité (met hen had ik echt te doen )zette het licht op groen. Reeds bij de eerste boeironding was het duidelijk dat Charlotte haar dagje had, ze zal in totaal drie reeksen op haar naam zetten. Ellen en Justin hadden pech, ze lagen aan de leiding met een zeer mooie voorsprong. Maar de gijpboei besloot van even zelf een ommetje te maken en de reeks werd afgelast. in de herstartte Tweede manche verloor Charlotte even de controle over haar laser en kapseisde net na de hoge boei. We zeilden rond haar maar Ellen en Justin doken in het gaatje. Aan de benedenboei waren Ellen en Justin aan de leiding. In het laatste kruisrak zetten Sam en ik de reeks naar onze hand, we waren eerst over de finish maar met te weinig voorsprong. Ellen en Justin haalden hun reeksoverwinning. Senne moest opgeven met een uiteengespatte grootschootblok. Na de tweede manche was er een korte pauze waarna de vlagen nog in kracht waren toegenomen en dus besloten Sam en ik de handdoek in de ring te gooien. Manche 3 werd nog door 6 boten uitgevaren en de laatste reeks vochten Charlotte , Ellen en Justin hun duel verder uit.

Proficiat Charlotte je hebt super gezeild en bent een verdiende winnaar. En knap van de cursisten die allemaal duidelijk hun mannetje stonden in dit pittig weertje.

Ciao tot aan de boei. Sam en Eric