Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2014 – door Charlotte Franck

VERSLAG CLUBKAMPIOENSCHAP ZATERDAG 23 AUGUSTUS 2014

 

 

Nog steeds denk ik met een grote smile terug aan het afgelopen clubkampioenschap, dat ondertussen toch al 2 weken geleden plaatsvond. Laat me kort zijn: de wedstrijd was leuk, echt leuk! Niet enkel omwille van het droge weer (er was veel slechter voorspeld en de week ervoor leek het enkel te regenen) maar ook door de wind. Eindelijk was er wind, en veel wind!

 

De eerste manche begon rustig, met een 17-tal boten aan de start. Zelf was ik slecht weg, maar de anderen leken allemaal goed vertrokken. De inhaalrace begon dus meteen. Veel herinner ik me eerlijk gezegd niet meer van deze eerste ronde, te lang geleden, sorry. Spijtig genoeg sneuvelde de Snipe van Bart en Koen in deze ronde.

 

Tijdens de middagpauze begon het harder te waaien. Er werd nog wat onder elkaar getwijfeld om over te schakelen naar Radial, maar we besloten met een aantal om toch verder te varen met een standaardzeil.

 

De tweede manche was ik supergoed weg. Senne en Natalie kwamen voor me aan bij de bovenboei, maar ik zat er niet ver af. Wat daarop volgde was spuiten naar de volgende boei. En het ging hard! De nieuwe clubkampioenen zag ik zelfs af en toe wit wegtrekken (beeld ik me in). Een windshift/stoot in het laatste kruisrak gooide roet in het eten, anders had ik jullie gepakt, Senne en Natalie.

 

De derde manche werd voor mij vooral gekenmerkt door de ‘aanval’ van de Lasers op de Snipes. In het voordewindse rak kwamen we met z’n vieren aangestoven (Joris, Nick, Erik en ik) op volle snelheid en er was geen ontsnappen meer aan. Luc en Tim werden ingehaald, volledig omsingeld én achter gelaten op één rak. Ze stonden machteloos. De indianengeluiden en het schril geroep zullen ook wel hebben bijgedragen aan het intimiderende effect.

 

Gelukkig bestond de vierde manche maar uit 1 bol. Deze laatste race was vooral overleven. Met geschaafde handen en spierpijn was het knokken om de finish te halen. Maar het is gelukt!

 

Senne en Natalie zijn de verdiende winnaars van dit clubkampioenschap. Steeds eindigden ze als eerste. Proficiat! Bedankt aan het comité voor het organiseren van deze leuke wedstrijd en applaus voor de organisatoren van de bbq, het was heel lekker.

 

Hopelijk volgen er nog meer edities die hieraan kunnen tippen, ik kijk er alvast naar uit.

 

 

Charlotte.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.