Zeilverslagen

Clubkampioenschap 2021 – verslag door Francesca

Oh, wat een spannend moment. Mijn eerste verslag….

Na een regenachtige zomer, op een fantastische zaterdag met zon en niet te veel wind, ons clubkampioenschap, perfect!

Goed humeur en, zoals Eric zegt, verschillende Ral kleuren van huid: gezonnen huid en Belgische witte huid…bianco e nero.

Iedereen klaar: wedstrijd tussen snipes, lasers en gelukkig ook twee 420. Misschien beter zonder de Finn, ten minste weten we dan niet wie eerste gaat worden. Op de snipe: Senne en zijn papa, Natalie en Ellen, die slechts 3 u geslapen hebben (la meglio gioventu’), Eric en Katrien, die fokkenmaat is na een schitterende stuurman ervaring op de snipe woman Cup, en Tom en ik (Francesca).

“Er was eens Tom met de houten mooie snipe die nooit gekapseisd is…”

Tegen de vloot van snipes, is er de vloot van de lasers: Koen, Joris, Rik, Walter, Inge, Robbe. De namen zijn even kort als het woord “laser”, gemakkelijk om te schrijven, facile facile. Tussen snipes en lasers, twee 420 met F&F (Filip en Ferre), Aron en Bart. Even belangrijk als de zeilers, ons comité natuurlijk: vrouwen-comité by Evi en Charlotte. Yeah, forza di donna! Er was ook de “banana boot” (gele snipe) van Koen, maar helaas was de boot niet op tijd opgetuigd…ai ai ai Koen!

Pronti, partenza e via! Start. Tom volledig onder de invloed van de Italiaanse zomerse vibes, heeft een schitterende start gehad, op de eerste positie gedurende meer dan de helft van de eerste manche…maar, Tom kan natuurlijk de professionele teams van Senne en van Ellen niet laten verliezen. Zo lief van Tom, die is derde geworden (op de eerste manche). Molto bene. Gentil uomo Tom.

De manches waren spannend tussen de twee vloten van lasers en snipes, hoewel Eric probeerde Joris voor te blijven, is Joris 3de geworden. Senne en Andrè dikke proficiat voor de eerste plaats, volgende keer Ellen en Natalie, met een paar uren meer slaap, kunnen ze wel hoger dan hun tweede positie! Wie weet.

Mamma mia! Ik ben de belangrijkste gebeurtenis vergeten! Ah ah, Tom is voor de eerste keer in zijn leven gekapseisd. Proficiat Tom! Yessss he did it! Fantastico. Evi is nooit zo dankbaar geweest om in de motorboot van de comité te zijn, grazie mille Tom. Wat nog meer fantastisch is, is de hulp aan de wal om te checken dat alles met de boot in orde was en om de modder en algen van de vlag van de mast weg te halen. Wat een gezellige en vriendelijke club! Sodipa Ti amo.

TOM KAPSEIST – 1ste KEER in zijn leven

(In deze manier geschreven, is het zeker duidelijker voor diegene die geen tijd willen insteken om mijn Nederlands volledig te kunnen lezen en begrijpen…)

Alles goed beëindigd met eten…raad maar wat? PiZZa! Pizza uit linkeroever, ik zal dan correct benoemen : PiZa, zoals in België besproken wordt. Het is niet erg, ik kan er wel tegen, ondertussen. Brava Frà.

Ook pintjes, zon en babbeltjes gelukkig niet alleen over het zeilen, dan kan iedereen bijbabbelen.

Nu, de vraag: blijven ikke en Tom onze ervaring meedelen? Dus hij blijft kapseizen en ik verslag schrijven? No, no per favore, no! Prima e ultima volta…

(nvdr: op het moment van publiceren zeilen Tom en Francesca weer samen, deze keer op verplaatsing, de Beker van België op het Schulensmeer in Lummen. Ze staan er na dag 1 op de… jawel, 5de plaats!)